NYHETER

19.06.2024


Hipp hipp hurra for Apache-kullet som er 1 år i dag

Øverst fra venstre: jentene Arizona, Alaska og Nevada

Nederst fra venstre: guttene Oregon, Texas og Indiana

04.05.2024 - Utstilling

Vi har deltatt på Sandnes Brukshund Klubb sin utstilling på Orre.

Gutta hadde ikke helt dagen. Begge trenger mer trening, i dag var en for stor og en for tynn. Arizona mangler litt selvtillit i ringen, men hun fikk en veldig fin kritikk.

Mountlink Apache Attitude Of Texas - Good

Mountlink Apache All About Oregon - Good

Mountlink Apache Arizona Sky - Excellent


Dagens stjerne var Shibaen,

Sourumeito Belle - Exc, CK, 1BTK, CERT og BIM


Belle fikk også prøve seg i Barn og hund sammen med 6-åringen i huset.

28.04.24

Da det ble klart at vår deleide Texas måtte finne et nytt hjem, tok vi valget å gå ut som deleier. Han blir dessverre for stor til å klare å holde følge med mor og søstre i spann her hjemme, og hadde nok blitt disket på utstilling av noen dommere. Han er en veldig fin og snill gutt ellers, og kommer til å bli en utmerket familiehund. Flere husket han igjen fra valp og det tok ikke lang tid før han hadde funnet seg et nytt hjem. Heldigvis flytter han ikke langt unna, så han får vi se mer av.

23.03.2024


Arizona fikk prøve seg i utstillingsringen for første gang i dag. 9 mnd gammel og akkurat gått inn i spøkelsesalderen. Det var litt skummelt i dag, derfor ble det Excellent uten CK. Vi er veldig fornøyd med kritikken, og veldig moro å stille «egenprodusert»

26.12.2023

Oregon har funnet seg et nytt hjem hos fôrvert. Der skal han få jobb som turguide for turister. Dette tror vi kommer til å bli en super match for en aktiv og sosial kar som han er.

Med unntak av noen dager i jula, har han allerede vært i sitt nye hjem mesteparten av desember og funnet sin plass ♡ 

20.10.2023

Fineste Oregon har kommet tilbake til oss da det dessverre ikke fungerte i hans nye hjem. Vi er på jakt etter et nytt og aktivt hjem til han. Han er veldig sosial og kontaktsøkende. Han har rukket å lage seg noen uvaner som krever litt trening, men absolutt ingen problemhund.


Ta kontakt for mer info ved interesse

06.10.2023

I dag er den store dagen til Indiana. Han skal endelig få hilse på den nye familien sin. Det har vært veldig hyggelig å ha han med oss frem til nå. Den største koseklumpen i kullet.

Lykke til på reisen hjem til Tyskland, Indi ♡

03.09.2023 - Nye hjem

Alle valpene har fått sine nye hjem. Oregon, Nevada og Texas har dratt avgårde med sine nye familier allerede. Indiana er vi så heldig å få ha med oss noen uker ekstra, ettersom han skal flytte utenlands og trenger å få rabiesvaksine før han kan reise. Texas har vi valgt å beholde i deleie, så han kommer det nok til å komme noen oppdateringer om etterhvert. Vi ønsker alle lykke til, og gleder oss å følge de på veien videre.

Siste bilde av hele gjengen, f.v: Arizona, Oregon, Alaska, Indiana, Texas og Nevada

10.08.2023 - Veterinærbesøk

I dag har kullet vært på helsekontroll, blitt chippet og fått sin første vaksine. Livlig gjeng å ha med seg til klinikken. Hele kullet fikk skryt over at de var friske og fine.

Foto: Aksdal Dyreklinikk

30.07.2023 - Utstilling

Vi har vært på utstilling på Karmøy i helgen, og er veldig fornøyd med resultatene.

Nunatak hanket inn det siste certet hun trengte, men mangler foreløpig brukstest for å bli Norsk utstillingschampion.

Belle stilles for første gang i offisiell klasse.


Nunatak:

Lørdag - EX, CK, CERT og Best i rasen

Søndag- EX og 2. beste åpen klasse tispe

Belle:

Begge dager - EX og 4.junior tispe

25.07.2023 - Stamtavlenavn

Valpene har fått sine stamtavlenavn, og en liten presentasjon av gjengen må til:

10.07.2023 - Apache-kullet


Valpene har nå rukket å bli 3 uker gamle. De har fått flere nye opplevelser de siste dagene. De har flyttet fra valpekassen, og ut på gulvet. De har fått smaksprøver på mat, og de fikk være med en tur ut i gresset i sommerværet. De har begynt å oppdage hverandre, og vi har sett litt personlighet komme frem.

Tispene øverst: rosa, lilla, rød

Hannene nederst: blå, grønn, oransje

1 uke

2 uker

19.06.2023 - Endelig er valpene her


De 5 første valpene kom på løpende bånd i morgentimene, men så stoppet det litt opp og vi visste Mjoll ikke var ferdig. Valp 6 kom med litt hjelp hos veterinæren noen timer senere. Dessverre var det en 7.valp uten hjerteslag som fremdeles var igjen, og det ble besluttet å ta keisersnitt da det ikke var noe fremgang. Det viste seg at denne valpen var veldig stor, som kan ha vært en faktor.

Vi sitter igjen med 6 fine vitale valper, 3 gutter og 3 jenter - Velkommen til verden!

27.-28.05.23 - Utstilling Japanspesialen, Hunderfossen

Belle har vært på sitt første valpeshow i helgen, og vi er kjempe fornøyd! Oppdretter tok henne med og stilte henne ut. Hun fikk HP, god plassering og kjempe fin kritikk begge dagene hun ble stilt. 


22.05.23 Bekreftet drektighet

14.05.23 - Utstilling NKK Bergen


Nuna ~ Snøfrost Alpin Nunatak ble stilt på NKK Bergen søndag. På grunn av litt dårlig planlegging fra vår side, var det ganske nær for at vi ikke dro. Det ble vel verdt turen heldigvis og vi er strålende fornøyd med resultatet.


EX, CK, 3BTK og CERT


29.-30.04.23 - Utstilling NKK Kristiansand


Nunatak ble stilt på NKK Kristiansand lørdag og søndag.

Det var mange flotte hunder som ble stilt,

og vi hadde godt selskap rundt ringen. 


Lørdag: Excellent med CK, 2.plass åpen klasse tispe.

Søndag: Excellent, 2.plass åpen klasse tispe


16.04.23 - Løpetid


Vi har ventet på at Mjoll skal få løpetid en stund. Hun har vært veldig forutsigbar rundt sin løpetid tidligere, men denne gang lot hun oss vente litt ekstra. Hun begynte å løpe i påsken, og nå i helgen dro hun på date med Lillebror. Det resulterte i et par parringer, så nå er det bare å vente i spenning i noen uker for å se om det blir valper av det.

04.02.23 - Utstilling Ølen, Etne, Vindafjord Hundeklubb


I helgen var vi på utstilling, og kom hjem med varierte resultater. Nunatak med løpetidhjerne stilte som eneste unghund. Vi er veldig fornøyd med resultatet hennes.

Mjoll hadde ikke dagen, hun hadde lagt igjen pelsen hjemme, og var dessverre feil type for dommeren i dag. 


Nunatak - unghundklasse: Excellent, CK, 2.BTK, Res.Cert

Mjoll - åpenklasse: Good